Jokaisella koirarodulla on personnalliset ominaispiirteensä eikä yhtäkään koiraa voida yksilöidä pelkästään kyseisen rotumääritelmän mukaisesti. Tuhansista varsin erilaisista roduista voidaan kuitenkin tuoda esille muutamia erityisen ystävällisiä ja ihmisläheisiä koirarotuja, jotka on varta vasten kasvatettu ilahduttamaan perheen arkea ja viihtymään omistajiensa sylissä hymyillen ja häntäänsä alituisesti heiluttaen.

Pieni kaunis maltankoira

Valkoinen pitkäturkkinen maltankoira on ihanteellinen koirarotu perheelle, joka haluaa alituiseen ystävällisen, iloisen, ihmisiin kiintyvän ja seurankipeän lemmikin. Rodulle ominainen valkoinen pitkä turkki on monimutkainen hoitaa, mikäli se halutaan pitää pitkänä, mutta turkin voi myös trimmata lyhyeksi, jolloin se on vaivaton ja helppo käsitellä.

Maltankoira on yleensä hyvin laupea luonteeltaan ja vaatii perheeltä lähes loputtomasti huomiota, hellyyttä ja rapsutuksia. Se viihtyy paremmin lämpimissä sisätiloissa kuin ulkona kylmällä ilmalla, vaikka se toki nauttiikin lenkkeilystä ja liikunnasta.

Maltankoiralla ei ole allergisoivaa pohjavillaa turkissaan, joten se saattaa olla hyvin viluinen koira ja siksikin pyrkiä omistajansa syliin ja mihin tahansa, missä sillä on lämpimät ja pehmeät oltavat. Maltankoira on ihanteellinen lapsiperheeseen myös siksi, ettei se tiputa karvaa, eikä allergisoi, jolloin koti on helpompi pitää puhtaana.

Uskollinen kultainen noutaja

Ihanteellisena perhekoirana yleisesti tunnettu kultainen noutaja ei ole saanut mainettaan turhaan. Suurten lempeiden silmiensä ja kauniin keltaisen tai lähes valkean turkkinsa ansiosta se on hellyttävä näky, jota lasten on helppo lähestyä. Se kiintyy omistajaansa vahvasti, suojelee perheen pienimpiä ja pysyy ihanteellisen tottelevaisena sekä uskollisena omistajalleen vuodesta toiseen. Kultainen noutaja on luonteeltaan kohtuullisen rauhallinen eikä se hauku turhia tai hötkyile tarpeettomasti.

Kultainen noutaja on keskikokoinen sopusuhtainen koira, joka tarvitsee jonkin verran liikuntaa päivittäin. Monelle pikkukoiralle, kuten maltankoiralle, saattaa riittää lyhyt lenkki korttelin ympäri, mutta pysyäkseen terveenä kultainen noutaja tarvitsee kohtuullisen pituisia lenkkejä kolmesti päivässä sekä muuta aktiviteettia leikin ja liikunnan ohessa. Kultainen noutaja on hyvin sopeutuvainen koira, joka rakastaa omistajaansa varauksetta ja on aina valmiina lasten leikkiin, rauhalliseen elokuvailtaan tai metsälenkille. Koirarotu on nykyään hyvin yleinen eri puolilla maailmaa sen ihanteellisten ominaisuuksien vuoksi.